Windows yardımcı uygulamasını (WZC) kullanarak kablosuz ağa nasıl bağlanabilirim?

Kullanıcı Başvuru Şartı
Güncellendi07-27-2016 08:54:22 AM 167789
Bölüm 1: TP-Link Yardımcı Uygulamasını kapatın ve bilgisayarınızda Wireless Zero Configuration (Kablosuz Sıfır Yapılandırma) servisini çalıştırın.
 
Adım 1
TP-Link Yardımcı Uygulamasını kapattıktan sonra, masaüstünde Bilgisayarım’ı seçin ve sağ tıklayın, Bilgisayar Yönetimi penceresini açmak için Yönet’e tıklayın.
 
Adım 2
Hizmetler ve Uygulamaları > Hizmetler sekmesini açın, sağ taraftaki Hizmetler listesinden Kablosuz Sıfır Yapılandırma (Wireless Zero Configuration) bulun.
 
Adım 3
Kablosuz Sıfır Yapılandırma (Wireless Zero Configuration)’yı seçiniz, sağ tıklayınız ve sonra Properties (Özellikler)’i seçiniz.
 
Adım 4
Başlangıç türü (Startup type)’nü Otomatik (Automatic) olarak değiştiriniz, Başlat (Start) butonuna tıklayınız ve Hizmet durumu (Service status)’nun Çalışıyor (Started) olduğundan emin olunuz. Ardından TAMAM (OK) butonuna tıklayarak pencereyi kapatınız.
 
Bölüm 2: Kablosuz ağa bağlan
 
Adım 1
Denetim masası (Control panel)’nı açınız ve Ağ Bağlantıları (Network Connections)’na çift tıklayınız.
 
Adım 2
Kablosuz Ağ Bağlantılarını (Wireless Network Connection) seçiniz sağ tıklayınız ve Özellikleri (Properties) seçiniz.
 
Adım 3
“Kablosuz Ağlar” (Wireless Networks) sekmesini seçiniz ve “Kablosuz ağ ayarlarımı yapılandırmak için Windows'u kullan” (Use Windows to configure my wireless network settings) onay kutucuğunu seçiniz ardından TAMAM (OK) butonuna tıklayınız.
 
Adım 4
Kablosuz Ağ Bağlantısı (Wireless Network Connection)’na sağ tıklayınız ve Kullanılabilir Kablosuz Ağları Görüntüle (View Available Wireless Networks)’yi seçiniz.
 
Adım 5
Kullanılabilir kablosuz ağları görüntülemek için Ağ Listesini Yenile (Refresh Network List)’ye tıklayınız. Bağlantı kurmak istediğiniz ağı seçiniz, çift tıklayınız veya Bağlan butonuna tıklayınız.
 
Adım 6
Bağlantı kurmaya çalıştığınız kablosuz ağ şifreli ise, açılan pencerede anahtar/şifre girmeniz istenecektir.
 
Adım 7
Doğru anahtar/şifreyi girdikten sonra Bağlan(Connect) butonuna tıklayınız ve bağlantı kurulana kadar bekleyiniz.
 
Uyarı:
1. Kablosuz ağ bağlantısı daha önceden bağlandığınız ağlar listesindeyse, kayıtlı anahtar/şifrenin güncel bilgilerle eşleşip eşleşmediğinden emin olunuz.
2. Sınırlı bağlantı veya bağlantı yok görünüyorsa, kablosuz router/access point cihazınızda DHCP sunucu servislerinin etkin olduğundan emin olunuz.

Bu SSS faydalı mı?

Your feedback helps improve this site.

From United States?

Bölgeniz için ürünler, etkinlikler ve hizmetler alın.